Jajka z pesto z rzeżuchy

Stawiamy rzeżuchę na świątecznym stole, bo taka jest tradycja. Już czas ją zasadzić …  

Składniki:

  • 4 jajka od szczęśliwej kurki
  • garść rzeżuchy
  • garść orzechów włoskich
  •  1 ząbek czosnku
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 10 g sera grana padano
  • pieprz, sól

Przygotowanie:

 
Jajka gotujemy na twardo.
Rzeżuchę z oliwą rozdrabniamy za pomocą blendera, aż składniki się dobrze posiekają.  Następnie dodajemy orzechy, czosnek, grana padano, pieprz, sól i dalej miksujemy. Jeżeli jest potrzeba możemy pesto dodatkowo skropić oliwą.
Ugotowane jajka obieramy ze skorupki i ozdabiamy łyżką pesto z rzeżuchy.
http://lychasmakow.blogspot.com/2015/03/jajka-z-pesto-z-rzezuchy.html
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *