Zapiekana dynia i buraczki z serem kozim

Potrzebne składniki: 
 
  • 1 mała dynia
  • 6 młodych buraków
  • 2 garście świeżych ziół (majeranek, tymianek, rozmaryn)
  • ser kozi
  • ocet balsamiczny
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

Buraki dokładnie myjemy i kroimy w talarki polewamy oliwą, solimy, pieprzy, posypujemy świeżymi ziołami i zapiekamy przez ok 1 godz. Następnie dokładamy pokrojoną w plastry dynię, również przyprawioną jak buraki i zapiekamy kolejne 30 min.
Ser kozi mieszamy ze świeżymi ziołami. Krążki dyni układamy jeden na drugim, obok buraczki i ser kozi. Całość skrapiamy oliwą, octem balsamicznym i posypujemy świeżymi ziołami.
http://lychasmakow.blogspot.com/search?q=dynia

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *